Jadłospis 25.05.2020-29.05.2020

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

25.05.2020

 

Chleb wiejski 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) 224,60 kcal

 

Zupa z fasolki szparagowej z zacierką 250 g (pszenica, mleko, seler)

Pierogi z serem i sosem waniliowym 220g (pszenica, mleko, seler)

Kompot wieloowocowy 507,2 kcal

 

Budyń waniliowy z musem owocowym 120g, jabłko (pszenica, mleko)

180,8 kcal

 

WTOREK

26.05.2020

Musli z mlekiem 200g,

chleb wieloziarnisty 30g z masłem 5g, szynka drobiowa 20g , sałata 5g (pszenica, żyto, mleko)

299,1 kcal

Kapuśniak z ziemniakami 250g (mleko, seler, pszenica, gorczyca)

Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym z kaszą pęczak, buraczki 80g, 100g, 80 g,(pszenica,jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 580 kcal

Jogurt truskawkowy 120g, bułka maślana 50g, (pszenica, jaja, mleko)

170,3 kcal

ŚRODA 

27.05.2020

Chleb pszenno – żytni 50g z masłem 5g, pastą jajeczną 20g i szczypiorkiem 5g, herbata z cytryną (pszenica, gorczyca, mleko)

275,4 kcal

Barszcz czerwony z jajkiem 250g (mleko, seler)

Kurczak ala KFC z ziemniakami, sałatka colesław 220g (seler, pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy 579,5 kcal

Panna cotta 120g, wafle ryżowe 2 sztuki (pszenica, mleko)

180,8 kcal

CZWARTEK

28.05.2020

Płatki kukurydziane z mlekiem 200g, chleb wieloziarnisty 30g z masłem 5g, krakowska sucha 20g pomidor 10g (pszenica, żyto, mleko)

294,1 kcal

      

Zupa ziemniaczana 250g (seler)

Gołąbki z mięsem i kapustą z sosem pomidorowym , 250g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 599,0 kcal

Weka z pastą z suszonych pomidorów 120g, ogórek

178 kcal

PIĄTEK

29.05.2020

 

Chleb krakowski 50g z masłem 5g, twarożkiem 20g i dżemem 10g (pszenica,  mleko), herbata owocowa

255,1 kcal

 

255,1 kcal OWOC ok100kcal

Zupa grysikowa 250g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Pieczona ryba z ziemniakami i kiszoną kapustą 80g, 100g, 80g, (pszenica,ryba, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 529,2 kcal

Domowe ciasto jogurtowe 70g,

Bawarka (pszenica, jaja, mleko)

171,9 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu

   

Jadłospis - pobierz