Jadłospis 03.08.2020 - 07.08.2020

JADŁOSPIS

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

03.08.2020

 

Chleb pszenno- żytni 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, ogórek małosolny 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) 174,60 kcal

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami 250g  (mleko, seler)

Makaron z zielonymi warzywami i kurczakiem 220g ( mleko, pszenica, jaja)

Kompot wieloowocowy 561,0 kcal

 

Weka 50g z serkiem wiejskimi miodem,

herbata owocowa (pszenica, mleko)

172,5 kcal

 

WTOREK

04.08.2020

Płatki ryżowe z mlekiem 200g,

chleb żytni 30g z masłem 5g, krakowska sucha 20g , rzodkiewka 5g (pszenica, żyto, mleko)

194,1 kcal

Zupa jarzynowa z zacierką 250g ( mleko, pszenica, seler)

Klopsiki w sosie pomidorowym z kaszą i białą kapustą 80g, 100g, 80g,(pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 592,7 kcal

Śliwki

Smakowe chrupki kukurydziane *(pszenica,jaja,mleko)

157 kcal

 

ŚRODA 

05.08.2020

Bułka grahamka 50g, z masłem 5g, pasta mięsno – warzywna 20g, sałata 5g

Bawarka (pszenica, gorczyca, mleko)

162,5 kcal

Zupa pomidorowa z ryżem 250g (mleko,seler)

Sznycel drobiowy, ziemniaki, mizeria 80g, 120g, 80g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy 591,6 kcal

Ciasto drożdżowe z  kruszonką i owocami, kakao (pszenica, jaja, mleko)

184,6 kcal

CZWARTEK

06.08.2020

 

Musli z mlekiem 200g, chleb wieloziarnisty 30g, szynka drobiowa 20g, papryka 10g  (pszenica, żyto, mleko)

191,1 kcal

Kapuśniak z ziemniakami 250g ( seler)

Owsiane leniwe z masłem i bułką tartą (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

574,5 kcal

Koktajl bananowo – malinowy 120g, 1/2 precla (pszenica, jaja, mleko)

177,2 kcal

PIĄTEK

07.08.2020

 

Chleb krakowski 50g z masłem 5g, pasta jajeczna 20g, szczypiorek 5g (pszenica, żyto, jaja, mleko) herbata owocowa  187,3 kcal

Zupa grysikowa 250g (pszenica, seler)

Paluszki rybne z ziemniakami i kiszoną kapustą (pszenica jaja, ryby, mleko)

Kompot wieloowocowy 529,7 kcal

Panna Cotta z musem owocowym 120g, wafle ryżowe 2 sztuki  (mleko)

180,8 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu